maanantai 11. toukokuuta 2015

Retki-Rogainingiin valmistautuminen

Retki-Rogaining 2015 Jyväskylä 16.-17.5. Tuolla nimellä kulkee seuraava suunniteltu seikkailu, joka on edessä jo ensi lauantaina. Olemme osallistumassa Annen kanssa 24h tunnin kisassa naisten avoimeen sarjaan. Ensimmäinen täysimittainen kisa pitkään aikaan. Annelle ensimmäinen rogaining ikinä. Yllytyshulluus on hieno ominaisuus kisaparissa :). Kisaan valmistautuminen on jäänyt suht heikolle tolalle. Käytännössä muutama juoksulenkki ja kaksi sauvakävelylenkkiä on koko yhteistreenaamisemme saldo.

19.3. Eka juoksulenkki ja sillä pituutta huimat 6,9 km ja kestoa 49 minuuttia.
Annelle eka lenkki talven jälkeen ja minulla tuntui lähinnä tervassa taivaltamiselta vaikka juostiin Jyväsjärven laitaa sileällä asfaltilla. Todettiin, että tästä on vielä matkaa edes jonkinmoiseen juoksukuntoon.

26.4. Ensimmäinen kunnollinen treeni kisatreeni.
Käytiin sauvakävellen ja reput selässä Keltinmäki - Ladun Maja - Ala-Sallaajärvi - Sallaajärven luontopolku - Keski-Suomen maakuntauraa - Hanhiperäntie - Köhniönjärven länsiranta - Kotalampi kiekura. Matkaa kertyi 24 kilometriä ja aikaa tuhraantui 5 tuntia ja 10 minuuttia. Minulla oli ekaa kertaa lenkillä upouudet New Balancen gorelenkkarit, jotka optimistisesti laitoin heti sisäänajoon vaikka tiedossa oli kevään pisin lenkki. Onneksi kengät eivät aiheuttaneet suurempia ongelmia, vähän kolotusta siellä täällä. Plussana kuitenkin keveys ja vedenpitävyys. Märät jalat olisivat varmasti rakkoontuneet.
Metsässä oli vielä lunta erityisesti metsäautoteillä ja latu-urilla. Se teki etenemiseen omat haasteensa ja parin tunnin kohdalla molemmilla painoi jo jaloissa kun pidettiin Ala-Sallaajärven ison männyn hollilla evästaukoa. Loppumatkasta taukotiheys kasvoi ja lopulta päässä kangasteli ajatus siitä että miten selvitään 24h kun alle neljäsosa jo tuntuu näin rankalle. Mutta ei siinä, suunta ylöspäin! Mainittakoon että koko lenkin ajan satoi vettä, mikä toki vain karaisi treenaajia :).

28.4.2015 Järvihaasteen ensimmäinen haaste: Köhniöjärvi.
Mukana menossa myös Hilla. Juostiin maastolenkki poluilla lähtien Köhniön uimarannalta. Matkaa 4,2 km, jossa kesti 37 minuuttia. Tilanne parempi kuin maaliskuussa, mutta kepeydestä ollaan edelleen kaukana.

6.5.2015 Hyväntekeväisyysjuoksu Jyväsjärven ympäri
Osallistuttiin Annen ja Hillan kanssa JYY:n kehyvaliokunnan ja Sporticuksen järjestämään hyväntekeväisyysjuoksuun. Juostiin Alban rannasta vastapäivään Jyväsjärvi ympäri. Kevään pisin asfalttilenkki meille kaikille. Alkumatka meni tihkuvesisateessa, mutta puoleen matkaan mennessä sade loppui. Jalat pökkelöityivät mukavasti loppua kohti, mutta koko konkkaronkka jaksoi hyvillä mielin loppuun asti. Järjestäjät kannustivat meidät vielä lyhyeen loppukiriin. Maalissa oli tarjolla Reilun kaupan luomubanaaneja, mehua ja suklaata. Matkaa järjestäjien mukaan 12,9 km, oman mittauksen mukaan 12,4 km. Meiltä tuohon hurahti n. 1 h 27 minuuttia.

9.5.2015 Sauvakävelylenkki
Taas kevään yhteistreeneissä teemaksi muodostuneessa vesisateessa suuntasimme Köhniön järven rannalta Hanhiperäntielle ja sieltä yhdyspolkuja pitkin Kolmisoppisen metsäpolun laavulle. Laavulta jatkoimme hyvin märkää polkupätkää Soidenlammen eteläosaan, josta siirryimme latupohjalle ja sitä pitkin Keltinmäkeen. Kuljimme vielä Alppiruusupuiston läpi ja lähdimme kumpikin suuntaamme. Minulla menossa mukana ensimmäinen versio itsetehdyistä nilkkasäärystimistä. Totesin että säärystimet eivät oikein pysy metsäpätkillä, mutta juoksussa ja tiekävelyssä suhteellisen hyvin. Tämän treenin päätteksi olo ei ollut läheskään yhtä väsynyt kuin parin viikon takaisella sauvalenkillä jo parin tunnin kohdalla. Matkaa kertyi 15,3 km ja aikaa kului n. 3 h 20 minuuttia. Yllätyksekseni totesin että tahti oli aikalailla sama kuin huhtikuisella lenkillä, vaikka metsästä puuttui lumi ja kepeämmältä tuntui.


Tarkoitus olisi vielä ennen kisaa katsella vanhoja kisakarttoja ja pohtia reittisuunnittelustrategiaa. Sittenpä päästään jo kokeilemaan kuinka rogaining meille maistuu. Annen ja minun kisahistoria alkoi viime syksynä kun osallistuimme Syvänniemi Multisportin pidempään sarjaan. Vietimme lähes kahdeksan tuntia juosten, meloen, pyöräillen ja koko ajan suunnistaen. Kisa oli mukava kokemus, mutta myös rankka koska silloinkin mentiin ns. soitellen sotaan eli treenaamisesta ei otettu turhia paineita :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti